טוסקנה היא תערובת איטלקית שמקורה בחבל ארץ הנושא את שמה. התערובת מכילה עשבי תבלין ירוקים ומרעננים בניהם רוזמרין, אורגנו, פפריקה, עלי דפנה. מיורן ופטרוזיליה.
האורגנו הוא תבלין משמעותי ומאוד מרכזי בעולם הבישול האיטלקי, כשהוא טרי יש לו את האיכויות שלו (כמו ריח משכר ונהדר) וכשהוא מיובש יש לו איכויות נוספות, הוא הופך למאוד מרוכז ומאוד מפתיע. האורגנו הוא מרכיב חובה לרטבים האיטלקיים על בסיס עגבניות ושמני זית, אני מאוד אוהבת להוסיף אותו למרינדה לבשר “על האש”, כשאני מכינה רוסטביץ אני מאוד אוהבת למרוח על הבשר חרדל טוב ומעליו לזרות שפע של אורגנו מיובש שעושה עבודה נפלאה ומעניק ניחוח מופלא. ה”מיט בולס” שאני מכינה ליקיריי – אהוביי תמיד מכילים כף של אורגנו, כל החבילה הופכת להרבה יותר עשירה בטעמים איטלקיים.
השם לתבלין הפילדלפיה מגיע מניו אורלינס. היא מכילה עשבי תיבול שונים עם מעט סוכר שמופק מפירות יבשים. לתבלין הפילדלפיה יש ריח ארומטי חזק ביותר, טעם מתקתק אבל מעט פיקנטי. התבלין מקובל לתיבול פרגיות, להכנת כריך עוף בציפוי תבלין פילדלפיה, תפוחי אדמה בתערובת פילדלפיה פיקנטית, כל סוגי המוקפצים ועוד.
פלפל לבן עשיר בפפרין שהוא האחראי לטעם החריף והוא המרכיב המחזק את החיסוניות. הפלפל הלבן מיוצר (כמו הפלפל השחור) מפירותיו של צמח מטפס ממשפחת הפלפליים. הפלפל הלבן הינו בעצם הגרעין המצוי בתוך פרי הפלפל.